Hírek

A tendernyertes visszatér: több mint 3 milliárdos fejlesztés a Postánál

HVG Gazdaság

Az a cég nyert a Magyar Posta elektronikus kézbesítési rendszerének kiépítéséről szóló 3,25 milliárdos közbeszerzésén, amelyik nemrég az italautomaták felügyeleti egységének telepítésétről szóló pályázaton is befutott. Méghozzá a Rogán Antal szabadalmát jegyző alvállalkozóval.

Kész a NAV-lista a feketefoglalkoztatókról - több ezren vannak

HVG Gazdaság

Dunai szállodahajó, ismert fővárosi pékségek, vendéglátóhelyek, vidéki önkormányzati cégek és vagyonőr-vállalkozások tucatjáról tudhatja meg, hogy nem jelentették be a dolgozóikat.

Tesla kamionokkal szállít a világ egyik legnagyobb kiskereskedője

HVG Gazdaság

A világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánca, az amerikai Wal-Mart bejelentette, hogy előrendelt 15 darabot a Tesla pénteken bemutatott elektromos kamionjából.

Oravecz Nórára és léleksimogatásra ment az uniós pénz

HVG Gazdaság

Kreatív módon használták fel az EU társadalmi felzárkóztatásra adott pénzét a szabolcsi Gávavencsellőn: masszázsra, léleksimogató beszélgetésekre, életkedv-előadásra, biorezonancia- mérésre és farsangi bulira is telt a több mint száz millió forintból - írta a Magyar Nemzet.

Ennyit ér Orbán és Lázár barátsága

HVG Gazdaság

Egyre jobban járnak, akik jól választották meg a barátaikat. Még jobban azok, akiket a megfelelő pozícióban ülők választottak barátnak.

Szorul a hurok Dobrev és Gyurcsány körül?

HVG Gazdaság

Dobrev Klárát berendeli a NAV bűnügyi igazgatósága, mert vélhetően nem adhatott volna kölcsönt Czeglédy Csaba cégének. Az Origó már egy hete megírta ezt, a Magyar Idők most értesült az egyik gyanúsított ügyvédjétől.

Mégsem lehet elefánttrófeákat bevinni az USA-ba - Trump alapvető dolgokról nem tudott

HVG Gazdaság

A nagy felháborodás hatására egy nap után felfüggesztette az elefánttrófeák importtilalmát feloldó rendelkezést az amerikai elnök. Át kell nézni még pár "környezetvédelmi tényt".

Milliárdos közbeszerzést nyert Palkovics államtitkár barátja

HVG Gazdaság

Palkovics László oktatási államtitkár volt cégtársa és barátja fejleszti állami milliárdokért a felsőoktatási és a közoktatási elektronikus naplókat és tanulmányi rendszereket – derítette ki az RTL Klub szerint Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

Minden könyvtáros álma lehet a tiencsini futurisztikus szemgolyó – videó

HVG Gazdaság

Az ötemeletes könyvtárat három év alatt építették fel. A központi csarnok falain futó polcokon a könyvek egy része csak álca, de lehet, hogy ez nem marad mindig így.

Sofőrhiány miatt csúszik a hulladékszállítás a Főkefénél

HVG Gazdaság

Az FKF szerint Pestszentlőrincen valóban csúszásban vannak a lomtalanításkor kirakott hulladékok elszállításánál. Kevés a sofőr, így az illegális szeméthalmokkal nehezebben birkóznak meg.

Sokat fizetünk a krumpliért, de a termelő kis híján éhen hal? Ez áll a háttérben

HVG Gazdaság

A nagybanin a termelőktől 60 forintért átvett burgonya a boltok polcain „akciósan” 99 forint. A termelői képviselet az árcédulán nem csak a bolti, hanem a termelői árat is szeretné látni, hátha valaki elszégyelli magát.