Hírek

Az LMP és az MSZP is újraszámoltatná a devizahitelesek tartozását

HVG Gazdaság

Több száz milliárd forintjába kerülne az államnak, ha újraszámolnák a devizahitelesek tartozását, és az árfolyamkülönbözetnek köszönhetően csökkenhetnének az azóta forintra váltott kölcsön törlesztőrészletei.

Oroszország nem aprózza el, saját űrállomást akar 2024 után

HVG Gazdaság

Oroszország 2025-re megújítja űrszerkezet-állományát, és 2024-re már lesz olyan űrhajója, amelyet többször felhasználható visszatérő egységgel látnak el. Ezek után döntik majd el, megéri-e létrehozni egy saját űrállomást.

Széles Gábor cége szerint bitorolják az IKARUS nevet

HVG Gazdaság

Névvita is hátráltathatja az új budapesti metrópótló buszok ügyének rendezését. Az Ikarus Egyedi Kft. az IKARUS vállalatcsoport szerint már nem használhatná ugyanis az IKARUS nevet, és emiatt perre mentek.

Alig találnak jelentkezőt, aki az Alexandra helyére költözne

HVG Gazdaság

Nem sikerült még bérlőt találni a Párisi Nagyáruház legtöbb területére, amelyet korábban az Alexandra bérelt. A főváros egyik leghíresebb kávézója viszont újra kinyithat.

Rétvári szerint 2019 végétől járnak majd emeletes vonatok Vácra

HVG Gazdaság

Egyelőre tizenegy darab emeletes motorvonat érkezik a Stadlertől, várhatóan jövő év közepén. Egyszerre majdnem 600 utas fér fel egységenként egy ilyen szerelvényre, és elsőként a váciak ingázását könnyíthetik meg az újítással.

Fújtató, ugató vonatokkal tartanák távol a sínektől az oda tévedő őzeket Japánban

HVG Gazdaság

Japán kutatók kifejlesztettek egy környezetbarátnak nevezhető módszert a vasúti sínekre tévedő őzek elriasztásához. Az eredmények eddig biztatóak. Csak 2016-ból több mint hatszáz olyan esetről tud a japán közlekedési tárca, amikor sínekre tévedő őzek, illetve más állatok miatt akadozott egy vonat közlekedése vagy állt le teljesen.

Módosult a Helyi foglalkoztatási együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségében című (TOP-6.8.2-15 kódszámú) felhívás

Széchenyi 2020

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Helyi foglalkoztatási együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségében” című (TOP-6.8.2-15 kódszámú) felhívás.

Személyiségfejlesztésre és csapatépítésre költött közel 14 milliót a Fidesz-frakció

HVG Gazdaság

Húszmillió forintot fizetett a kormánypárti frakció sajtófigyelésre, 75 milliót az ügyvédi költségekre, de közel 14 millió a személyiségfejlesztésre is elment.

A Wizz Air is beszáll az Alitaliáért folytatott harcba

HVG Gazdaság

A rövid- és középtávú járatokat akarnák átvenni.

Ukrajnába visznek magyar gyümölcsfákat

HVG Gazdaság

Kárpátalján nyitnak faiskolát.

Júniusban (vagy soha) indulhat az eurózóna reformja?

HVG Gazdaság

Legalábbis ebben bízik Franciaország pénzügyminisztere, aki szerint évek óta tudják, hogy mit kellene tenni, mégsem csinálnak semmit.