Pályázatírás

pályázati tanácsadás

 

A közös tervezés - Milyen lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére? Első lépésben, személyes találkozó és konzultáció során, megismerkedünk megbízónk terveivel, a vállalkozás helyzetével, állapotával. Ezt követően áttekintjük a fejlesztési szándéknak megfelelő, rendelkezésre álló forrásteremtési lehetőségeket, pályázati konstrukciókat. Az általunk javasolt lehetőségről írásbeli ajánlatot küldünk, amelynek elfogadása esetén sor kerül a szerződéskötésre.
 

A pályázatírás lépései


A szerződéskötést követően átadunk egy kérdés- és dokumentumlistát, mely a pályázat elkészítéséhez szükséges információk alapját képezi és megnevezi a mellékletben csatolandó dokumentumait. Szükség esetén diktafonos interjúkkal is gyorsítjuk a projekt kidolgozását, az információk gyűjtését. A beérkező anyagokat és az interjúk során szerzett információt folyamatosan dolgozza fel a pályázati tanácsadó és szakértelmével, tapasztalatával biztosítja a pályázat szempontjából legmegfelelőbb tartalom elkészítését. A kész dokumentációt, a beadás előtti egyeztetést és aláíratást követően mi nyújtjuk be a kiíró szervezetnek.
 

Szerződéskötés


Mi történik a benyújtástól a szerződés aláírásáig az Ön pályázatával? Az adott pályázat közreműködő szerve, az érkeztető szervezet befogadó nyilatkozatot küld az ügyfélnek, majd a formai bírálat során szükség esetén hiánypótlást kér. Az értékelést és pozitív bírálati döntést követően a szerződéskötés a következő lépés. A támogatási szerződés megfelelő tartalommal történő kiegészítése - mellékletek, igazolások, egyéb dokumentumok benyújtása - a lehető leghamarabbi szerződéskötés érdekében - szintén tanácsadói közreműködést igényel.
 

Monitoring, elszámolás-menedzsment


Milyen segítséget kaphat szakértőinktől a fejlesztési projekt megvalósítása során? A támogatási szerződés megkötését követően a pályázó jogosult az elnyert összeg lehívására. A pályázati dokumentációban bemutatott mérföldkövek megvalósulása esetén a projektelőrehaladási jelentés segítségével lehetőség van részelszámolások bonyolítására, a támogatási összeg részeinek lehívására. A projekt megvalósulását követően, a kormányzati és Európai Uniós források megszerzése után, a pénzügyi zárójelentést kell benyújtani, melynek elszámolásában igazolni kell a projektnek a pályázatban bemutatott tartalommal történt teljes megvalósulását, és lehívásra kerül a támogatási összeg utolsó részlete is. Erre nem elegendőek az alapvető számviteli kimutatások; a támogatási szerződésben meghatározott indikátorok teljesülését is dokumentálni kell.

Átfogó, a pályázati projektciklus egészét felölelő szolgáltatásunk keretében a pályázat kidolgozása mellett hatékony konzultációkkal, a szükséges kimutatások, beszámolók elkészítésével, valamint az ellenőrző szervekkel való egyeztetéssel biztosítjuk a pályázatban vállalt kötelezettség megvalósítását. Szükség esetén segítjük a szerződésmódosítás folyamatát.

Alapvető célunk, hogy ügyfeleink színvonalas fejlesztési projektjeinek megvalósítását a céloknak maximálisan megfelelő, magas szinten kidolgozott pályázatokkal segítsük.

 

Ezt is olvassa el:

A tíz legfőbb hiba a pályázatírás során

Tíz tipp a sikeres pályázathoz