PROJEKT MENEDZSMENT

Nem elég egy pályázatot elnyerni, az “igazi problémák” ott kezdődnek, ha a projektet meg is kell valósítani. Természetesen már a projektek és a pályázatok előkészítése során arra törekszünk, hogy azok átgondolt és komoly tervezésre, előkészítő munkára épüljenek. Az élet azonban sokszor nem azt hozza, ami a tervekben lefektetésre került. Külső és belső üzletviteli tényezők, a pályázati rendszer átfutási időtávjai, a változó célok egyaránt befolyásolhatják még egy jól előkészített projekt megvalósítását is. Cégünk az ilyen és hasonló helyzetek kezelését projektmenedzsment szolgáltatásaival igyekszik rugalmasan elősegíteni.

A pályázati projektek megvalósítása egyrészt a projekt megvalósításából, másrészt a pályázati monitoring tevékenységből áll. Míg az előbbi a pályázaton nyertes intézményt, addig az utóbbi a minket érint inkább. A megvalósítás pályázati monitoring és adatszolgáltatás nyelvére történő lefordítása, illetve a bürokrácia kezelése ugyanakkor számos buktatót rejt magában, még akkor is, ha minden úgy valósul meg, ahogy az a támogatási szerződésben rögzítésre került. Nem beszélve arról a helyzetről, ha a kedvezményezett esetleg változtatni kénytelen és ez a támogató szervekkel kapcsolatos egyeztetést, szerződésmódosítást igényel.

A pályázati monitoring és adminisztráció folyamatos megvalósítása önmagában komoly terhet és egy olyan bürokráciával terhelt adminisztrációt jelent, amit semmilyen vállalkozás nem vállal szívesen magára. A cégek mindemellett sok szempontból leterheltek, így idejük sincs a szükséges eljárások végigvitelére, a jelentési dátumok folyamatos észben tartására. Ezért általában egy olyan partnert igényelnek, aki leveszi ezeket a gondokat a vállukról.

A projektmenedzsment és monitoring szolgáltatásaink biztosítása során folyamatosan kapcsolatban állunk a kedvezményezett pályázókkal a projekt megvalósításának teljes ideje alatt, sőt azután is, mivel a támogatási szerződések általában 3-5 év fenntartási időszakot is előírnak, így ezekben az időszakokban is fennáll még az adatszolgáltatási kötelezettség.